​​Ondernemersklimaat de Molenwaard flink verbeterd | Graafstroom

Ondernemersklimaat de Molenwaard flink verbeterd


Op maandag 13 oktober zal er een gezamenlijk overleg plaats vinden tussen de besturen van de ondernemersverenigingen in de Molenwaard en de gemeente. Het doel van deze avond is om de onderlinge communicatie en samenwerking te verbeteren wat het ondernemersklimaat in Molenwaard weer ten goede komt. De ondernemersverenigingen krijgen op deze avond de kans om nader kennis te maken met hun collega’s. De gemeente Molenwaard wil daarnaast graag van ondernemers horen wat er speelt en waar ondernemers tegenaan lopen. Namens het gemeentebestuur zal wethouder Fatih Özdere aanwezig zijn.

Harm Boomsma van Inno-Expert is gevraagd om een presentatie te geven over de relatie tussen bedrijfshuisvesting en het optimaliseren van het bedrijfsproces. Vaak zoeken bedrijven zo lang mogelijk naar uitbreiding op de bestaande locatie, elke millimeter wordt benut. Maar uit onderzoek blijkt dat het gunstiger is om sneller te verhuizen naar een nieuwe locatie omdat dit per saldo voordelen oplevert voor het desbetreffende bedrijf.

Dit legt ook een link naar gemeentelijk beleid, immers wat betekent dit voor de inrichting van bedrijventerreinen en de ruimtebehoefte in Molenwaard? Hoe kan de gemeente ondernemers daarbij faciliteren?

De vereniging is ondertussen gestart met het opstellen van een economisch actieplan. De discussie na de presentatie vanavond geeft voor onze vereniging een eerste input voor het opstellen van dit actieplan.  Maar wij hebben uw inbreng ook hard nodig. Geef uw tips of ideëen door per email of neem contact met ons op. 


Ga terug naar het overzicht

Zoeken in leden

Soortgelijk nieuws

Lijsttrekkersdebat


Kom langs op maandag a.s. 12 november bij het lijsttrekkersdebat. 
Het start om 19.30 uur in De Til, Breestraat 1 in Giessenburg.

7 politieke partijen gaan met elkaar in debat. 
Leden van de...

Lees verder

Terugblik Bedrijven Estafette


Wie had gedacht dat het industrieterrein in Bleskensgraaf zoveel unieke, vooruitstrevende bedrijven heeft? Het was een verrassing voor de grote groep ondernemers die deelnamen aan de Bedrijven...

Lees verder

Hoveniersbedrijf Martin Meerkerk


Landschap en natuur zijn onze inspiratie. Dat zijn de elementen die we in onze tuinen terug willen vinden. Geen kitsch, geen overdaad, maar eerlijke tuinen waarin u zich thuis voelt!

Lees verder