​​Sam Sam kinderkleding - Ondernemer van de maand | Graafstroom

Ondernemer in de schijnwerpers: Annemieke Wemmers


Annemieke Wemmers - Sam Sam kinderkleding 

Annemieke Wemmers is in februari met haar bedrijf Sam Sam op de 8e plek gekomen van de Bengels top 50 kindermodeprofessionals. Ondernemersvereniging Graafstroom zet Annemieke Wemmers daarom in de schijnwerpers. 

De lijst van de Bengels top 50 is samengesteld door de lezers van de Bengels en een onafhankelijke vakjury. Alle namen zijn beoordeeld op drie criteria: inspiratie, invloedrijkheid en innovatie (lees hier meer over de Bengels top 50). “De Bengels, waar ik in gestaan heb is hét modeblad van Europa en dan sta ik daar tussen de Coolcat en de Olily, onverwachts en heel leuk”, vertelt Annemieke trots. 

Annemieke Wemmers is de bedenker van het unieke concept Sam Sam. Opgegroeid in een ondernemende bakkersfamilie, Vogel, leert Annemieke al jong de kneepjes van het ondernemerschap. Met 3 kinderen en een ondernemende man, weet zij als geen ander hoe het is om hard te werken. Tien jaar gelden startte ze de kinderkledingzaak Sam Sam in Bleskensgraaf. 

“Ik ben begonnen met tweedehands kinderkleding inkopen, simpelweg omdat ik geen geld had om nieuwe kleding te kopen”, vertelt Annemieke.

De formule is eenvoudig. Moeders brengen gebruikte kinderkleding naar de winkel. Als de merkkinderkleding word verkocht is de opbrengst Sam Sam, de helft voor de moeder, de andere helft voor Sam Sam. Na 3 jaar is het concept zo succesvol dat Annemieke ook nieuwe kleding kan inkopen en al snel volgen er diverse franchise ondernemingen in Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Oudenbosch, Arkel, Heerde en Rucpen.

De kracht van Sam Sam ligt hem naast een uniek en gewild concept ook in de software, die Sam Sam speciaal heeft laten ontwikkelen. “De klant kan vanuit de eigen computer zien wat er verkocht is en wat er nog in de voorraad is van de gebrachte artikelen”. De moeders bouwen zo een saldo op en de overgrote groep spendeert het weer in de winkel. “Het geeft heel veel klantenbinding,” legt Annemiek uit. De moeders kunnen hun opgebouwde saldo spenderen in de winkel of het wordt naar ze overgemaakt. Sam Sam staat voor duidelijkheid, snelle levering en niet moeilijk doen. 

Als een echte onderneemster zit Annemieke niet stil. “Ik zie wel dat online ook anders wordt” Daarom is ze achter de schermen met iets bijzonders bezig, in samenwerking met Montapacking gaat ze vanaf september iets aanbieden wat uniek is voor Europa. Bent u net zo nieuwsgierig als wij? Houd dan onze facebookpagina in de gaten en kijk op de website van Sam Sam


Ga terug naar het overzicht

Zoeken in leden

Soortgelijk nieuws

Lijsttrekkersdebat


Kom langs op maandag a.s. 12 november bij het lijsttrekkersdebat. 
Het start om 19.30 uur in De Til, Breestraat 1 in Giessenburg.

7 politieke partijen gaan met elkaar in debat. 
Leden van de...

Lees verder

Terugblik Bedrijven Estafette


Wie had gedacht dat het industrieterrein in Bleskensgraaf zoveel unieke, vooruitstrevende bedrijven heeft? Het was een verrassing voor de grote groep ondernemers die deelnamen aan de Bedrijven...

Lees verder

Lief Lifestyle


Al meer dan 10 jaar runde Yvonne Woudstra, samen met haar man John van den Herik, een baby- en kinderkleding groothandel toen ze begin 2005 graag iets ’kleins’ en ’eigens’ wilde opzetten. Vanaf de...

Lees verder