​​ Graafstroom

Nieuw onderkomen voor Fa. Jongeneel BV


MOLENAARSGRAAF/BLESKENSGRAAF • Fa. Jongeneel BV verhuist in mei dit jaar van het Kerkepad in Molenaarsgraaf naar de Manmakerweg in Bleskensgraaf.

Precies op de plaats waar het tijdelijke gemeentehuis van de gemeente Molenwaard heeft gestaan, is een prachtig bedrijfspand verrezen. Eigenaar René Meerkerk, die het toenmalige loonwerkersbedrijf van Gerrit Jongeneel in 2008 overnam, gaat straks de helft van het pand gebruiken. Ook heeft hij een grote buitenruimte tot zijn beschikking.

“Ik wilde altijd al iets voor mezelf hebben”, motiveert Meerkerk zijn reden om met zijn bedrijf te verhuizen. In Molenaarsgraaf huurde hij de bedrijfsruimte van Gerrit Jongeneel, met wie hij sinds 2002 samengewerkt heeft. “We hebben in de afgelopen jaren verschillende pogingen gedaan en ik en blij dat het nu eindelijk gelukt is, op een mooie plaats die centraal gelegen is in het gebied waar we werken.”

In de loop der jaren is het werk van het loonwerkersbedrijf langzaam veranderd. De klussen voor boeren zijn verminderd, maar nooit helemaal gestopt. Daarvoor in de plaats kwamen allerlei werkzaamheden op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. “We doen beschoeiingen, vlonders, we graven bouwputten en doen straatwerk”, vat Meerkerk samen. Dit werk wordt gedaan voor bedrijven, overheidsinstellingen en particulieren.

Daarnaast vormt het rioleringswerk een groot onderdeel van het bedrijf. “We hebben speciale machines voor ontstoppingen en inspecties en voor het onderhoud van rioleringen en rioolgemalen. We werken daarin veel samen met gemeenten.”

“Toen ik het bedrijf overnam in 2008, begon de crisis om zich heen te slaan”, vervolgt Meerkerk. “Gelukkig hebben we in de afgelopen jaren alleen maar groei meegemaakt. Ik was daar niet eens zozeer op uit, maar het is wel mooi dat het goed gaat met je bedrijf.”

René Meerkerk heeft zes vaste medewerkers in dienst en maakt daarnaast geregeld gebruik van drie à vier ZZP-ers.

Vanuit het nieuwe onderkomen aan de Manmakerweg heeft Fa. Jongeneel BV straks ook een zand- en grondhandel. Dit wordt gedaan vanuit de deels onderheide buitenplaats. Binnen komt een grote opslagloods met een werkplaats.

“Het is leuk om je eigen indeling te maken en er echt iets van jezelf van te maken.” Over een paar maanden kan iedereen het resultaat met eigen ogen komen bewonderen.

Fa. Jongeneel BV

Kerkepad 7 2973 AR Molenaarsgraaf (tot mei)

0184-641259

www.fajongeneel.nl


Ga terug naar het overzicht

Zoeken in leden

Soortgelijk nieuws

Lijsttrekkersdebat


Kom langs op maandag a.s. 12 november bij het lijsttrekkersdebat. 
Het start om 19.30 uur in De Til, Breestraat 1 in Giessenburg.

7 politieke partijen gaan met elkaar in debat. 
Leden van de...

Lees verder

Terugblik Bedrijven Estafette


Wie had gedacht dat het industrieterrein in Bleskensgraaf zoveel unieke, vooruitstrevende bedrijven heeft? Het was een verrassing voor de grote groep ondernemers die deelnamen aan de Bedrijven...

Lees verder

Automobielbedrijf De Brik


Automobielbedrijf De Brik beschikt over een moderne werkplaats met alle moderne apparatuur voor het repareren en onderhouden van alle merken auto’s. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan...

Lees verder