​​Wat betekent de energietransitie voor ons? | Graafstroom

Wat betekent de energietransitie voor ons?


Onze leden ondervinden in toenemende mate de consequenties van de energietransitie. Als eerste merken de bouwbedrijven, installatiebedrijven, onderhoudsbedrijven en garagebedrijven hier iets van. Maar op den duur zullen wij allemaal geconfronteerd worden met het verdwijnen van de fossiele brandstoffen en de opkomst van meer duurzame brandstoffen.

We starten in de  Beemd en daarna gaan we door naar Het Trefpunt, Oud Alblas

19.30 uur starten met een ‘bezoek’ aan de Beemd; we verzamelen bij De Beemd
we krijgen een bezichtiging met uitleg door het nieuwe pand
20.15 uur lopen we naar het oude verenigingsgebouw Het Trefpunt 
20.30 uur geeft Lennard Series van Stedin een inleiding van ca. 30 minuten over de ontwikkelingen die ons komende 20 jaar te wachten staan waar het gaat om de energietransitie. Meer info zie vorige email.
21.00 uur Architectenbureau Bongers zal kort ingaan op de uitdagingen die zij zijn tegen gekomen bij het bouwen/ontwerpen van de Beemd. 

De bijeenkomst op 6 november staat in het teken van de energietransitie.
Wij worden rondgeleid in het nieuwe dorpshuis De Beemd annex sporthal en peuterspeelzaal van Oud-Alblas, dat voorzien is van de laatste technologische snufjes om energie te besparen en zelfs te leveren. Het gebouw is niet aangesloten op het aardgasnet en produceert meer elektriciteit dan het zelf gebruikt. Hier worden wij geïnformeerd over de technologie en bouwkundige voorzieningen die dat mogelijk maken.

Omdat de Beemd zelf nog niet geopend is, vertrekken we daarna naar het Trefpunt. Daar wacht ons een korte lezing van Lennard Seriese, senior-accountmanager bij Stedin. Hij gaat in op de ontwikkelingen die de komende jaren op ons af gaan komen.

Daarna gaan we met elkaar in gesprek om te onderzoeken welke kansen en mogelijkheden deze energietransitie aan de ondernemers in onze dorpen biedt.

Vanwege de raakvlakken met de politiek en de landbouw (biogas, zonne- en wind-energie) en vanwege het maatschappelijke belang stellen we deze bijeenkomst ook open voor raadsleden, ambtenaren, bestuurders, agrariërs en inwoners van onze dorpen.

Zoeken in leden

Lijsttrekkersdebat


Kom langs op maandag a.s. 12 november bij het lijsttrekkersdebat. 
Het start om 19.30 uur in De Til, Breestraat 1 in Giessenburg.

7 politieke partijen gaan met elkaar in debat. 
Leden van de...

Lees verder

Terugblik Bedrijven Estafette


Wie had gedacht dat het industrieterrein in Bleskensgraaf zoveel unieke, vooruitstrevende bedrijven heeft? Het was een verrassing voor de grote groep ondernemers die deelnamen aan de Bedrijven...

Lees verder

Van den Heuvel Dairy and Food Equipment


Supplier for dairy and food processing industry world-wide. Van den Heuvel Dairy & Food Equipment is a world-wide known supplier of high quality dairy machinery and processing equipment for the...

Lees verder